Nyhedsbrev 2022

Klassisk badeby 2021/22

Da foreningen opstod for 5 år siden, var det for at skabe noget nyt og anderledes i Liseleje. Det synes vi faktisk vi er lykkedes rigtig godt med.

Vi har gennem tiden fået et netværk af medlemmer hvor der aldrig er mangel på varme hænder, og altid er hyggeligt at være fælles, både når der festes og når der skal laves et praktisk stykke arbejde.

Vi har arbejdet målrettet på at opfylde de ting der har været besluttet på møderne og generalforsamlingen, og vi har brugt meget tid på plakater og målrettet markedsføring og har løbende holdt medlemmerne opdateret på facebook og hjemmesiden “LiseleGe.dk” ( med G) og “klassiskbadeby.dk” og samtidigt administrerer vi en historisk side, “Liselejeqr.dk”

Gennem foreningen Klassisk badeby er mange nye arrangementer opstået. Nogle var engangsforestillinger andre er næsten blevet til årlige traditioner.

Nogle af de ting foreningen har bidraget med til Liselejes borgere er “Vinterlandskab på torvet, Modeshow med historiske badedragter, “Syng solen ned” på platformen,

Søndags sildebord, originale Liseleje badedragter, lavet efter foto fra år 1919 og Liselejeklistermærker til bilen, QR koder på byens gamle huse, Oppyntning, musik og fotostater til Whitenight, Havemarked, Børneolympiade, fælles morgenbord i parken, “Stor Badedag”, “Sauna og badeklub”, og ikke mindst de historiske badevogne som fotograferes af turister hver eneste dag.

“Klassisk badeby” har slået an, og bruges ofte som et brand for Liseleje.

Markedsføring af badeferie som i gamle dage er også blevet adopteret af andre af byens foreninger og bliver blandt andet brugt af Visit Nordsjælland i deres generelle markedsføring af Liseleje.

Hvor står vi så i dag? Vi har et stærkt brand, men der er også

ting vi ikke har nået endnu. Et af formandens ønsker var engang imellem at lukke Liselejevejen af og lave det til en gågade. Det blev ikke Klassisk badeby, men en anden privat gruppe med Lisestuen og bageren i front, der fik det gennemført . Tak for det.

Et andet ønske som endnu ikke er gennemført er arbejdet for at skabe flere p pladser i byen. Gerne korttids parkering i zigzag… lynlåsmetoden, med flere p pladser på skift i hver side, så farten kommer ned, men mulighed for flere korte shoppe-stop.

Klassisk badeby arbejder også for at få en renovering af den eksisterende handicapbro, og få den gjort både familie og handicapvenlig. En badebro, der går langt nok ud i vandet til at den reelt kan bruges til at bade fra og med en mere behagelig træbelægning, som er indbydende at gå på, gå over, og sidde på, og i materialer man ikke slår sig på.

Vi har gennemgået mulighederne med det professionelle firma, NBC Marine som har lavet badebroer over hele landet, og de har set på forholdene og arbejder pt på at lave et tilbud specifikt til Liseleje.

Nyt i 2022

Der kommer til at ske nye ting i 2022.

Der skal vælges ny bestyrelse og da formanden , som har været drivkraft til opstart af foreningen er på valg, og ikke genopstiller, har der været en del snak om fremtiden. Skal foreningen nedlægges eller måske sammenlægges med borgerforeningen?

Vi har pt ikke sendt nye opkrævninger til medlemmer, for 2022, med undtagelse af saunamedlemmer, da vi afventer resultatet at generalforsamlingen.

På bestyrelsesmøde den 7 januar, blev dog drøftet at “Klassisk badeby” som brand er for godt til at nedlægge og flere andre står klar til at videreføre foreningen.

Vi har også fået tilbud om at underlægge foreningen hos borgerforeningen, som ønsker at fungere som en slags paraply organisation.

Det er ikke umiddelbart for os, hvilke fordele det skulle give, at ændre konstellationen fra at være en bestyrelse til at være en arbejdsgruppe, underlagt en “storebror”.

Vi tænker umiddelbart at det vil komplicere tingene når beslutningsprocesser skal gå gennem flere niveauer.

Vi ser til gengæld store muligheder for et godt og ligeværdigt samarbejde da mange af vores medlemmer er de samme og alle elsker Liseleje. Vi “leger” selvfølgelig sammen i “lejet”, og hjælper hinanden hvor vi kan.

Klassisk badeby har ud over et godt brand, mange skønne medlemmer, en sund økonomi, og en del fysiske aktiver.

En transportabel 10 personers sauna med et velfungerende koncept, en musikbox der kan spille 200 mennesker op, service, borde, stole og et dejligt telt, tilsammen et godt grundlag, at begynde på for en ny bestyrelse, med både gamle og nye muligheder.

Derfor

Sæt datoen for generalforsamlingen i kalenderen

Fredag d. 4 marts kl.16.00.

Lokation følger senere.

Venlig hilsen

Klassisk Badeby

V/formand

Anouschka Andersen