Sauna

Ønsker du at blive medlem af saunaklubben?
Her får du det mest vigtige information.

Det koster normalt 500 årligt inklusiv husstandsmedlemskab (200kr) af foreningen klassisk badeby). Et saunaår starter 1. januar. (For gamle medlemmer der har betalt fra maj til maj koster resten af år 2020, 250 kr inklusiv husstandsmedlemsskab)
Saunaen kan bruges fra 1 september til 15 maj.

Du skal opgive dit tlf nr og mail ved indbetaling. Dit tlf nr er dit medlemsnummer, men også det nummer vi bruger til at informere dig om hvornår nogen laver optændinger.
Du kan betale på mobile pay 93012, eller sende en SMS til 22505252, så sender vi en faktura. Husk at skrive dit tlf nr i tekstfeltet da foreningsmobilepay skjuler dit nummer, og vi ellers ikke kan se hvem der har betalt.

Alle optændinger er principielt tilgængelige for alle medlemmer. Man sender en SMS til 22505252, med den tid man forventer den er varm og klar.
Hvergang der er et medlem der tilbyder at tænde op, bliver det sendt ud til alle på SMS.
End typisk SMS ser sådan ud:

Birgit fyrbøder 🔥lørdag, Pia søndag kl 8:00-9:00🏊🏻‍♂️🏊‍♀️

Sent From Group SMS

Du får en nøgle første gang du selv tilbyder at fyre op. Den første gang mødes vi en time før (det er ca den tid det tager at fyre saunaen op) og her får du mere instruktion.
Hvis du ikke har lyst til selv at tænde op, kan du og din husstand bare deltage i de andres optændinger.
Foreløbigt bliver der tændt op hver weekend fast fra 8-9.00 men du får SMS hver uge.

Alle skal bidrage med brænde. Tænder du op, sørger du for brændet. Hvis man ikke selv tænder op, er det kotume at man alligevel jævnligt fylder lidt op til de faste optændere. Idag går det meget nemt, da alle er super gode til at bidrage, og vi har et par meget stabile fyrbødere.

Vil du gerne reservere saunaen til et privat arrangement? alle medlemmer af foreningen kan leje saunaen. Det koster medlemsskab 150kr + 300kr for to timer. Man har selv brænde med, ellers kan det tilkøbes for 50kr. Der skrives en SMS ud at saunaen er lukket til privat.
Ellers nogen spørgsmål? Ring til Anouschka på 22505252

Lidt historie fra dengang sauna kom til Liseleje

Efter længe venten er saunaen landet fra Lithauen. En stor opgave da vi fredag eftermiddag fik at vide at den skulle tages ned fra lastbilen om søndagen og med en gaffeltruck. Heldigvis var Søren og Tommi fra Hundested havn på pletten til at hjælpe.

IMG_8971
IMG_8980
IMG_9022

IMG_9026

I den kommede uge er der bestilt tid til at få den omregistreret. Det er ikke helt nemt da saunaen skal løftes af traileren først…Men det lykkes selvfølgelig også
Næste opgave bliver at få kommunen i spil. Vi har fået den overraskelse at de gerne vil have, at vi skal søge en bygge tilladelse. Det lyder jo lidt morsomt eftersom saunaen står på en indregistreret trailer. Vi tænker at når den kommer til at stå parkeret mange flere forskellige steder, bliver det ret omstændeligt. Loven skal jo holdes, så skal der søges byggetilladelse må vi nødvendigvis gøre det, men måske kunne det så blive som en mere permanent ansøgning til en fast sauna uden trailer, fx ved turistkontoret og toiletterne eller ved ishuset.
Som det er nu er aftalen med Miljøstyrelsen at vi kan lave midlertidig parkering på deres P plads, med mulighed for at flytte saunaen mellem de de to parkeringspladser på stranden ved Lisehøjvej, samt helt ned på stranden ved særlige arrangementer, men med primær parkering på P pladsen ved Classensvej mellem 1. september og 15. maj. Den skal naturligvis også udlejes til polterabend mv så vi kan få lidt af pengene hjem igen. Den er således ikke planlagt til at stå fast og den skal kun bruges til kortvarig forbigående anvendelse, og pånær nogle enkelte “popop” arrangementer kun i vinterhalvåret. Men for at gøre det hele lidt lettere, ville det være dejligt hvis endnu flere af jer der bor ud til stranden vil have den at stå i kortere perioder, så den kan flyttes lidt rundt uden besvær.

forslag til placering af sauna
Vi har naturligvis på forhånd informeret hvad andre har gjort, som har købt en lignende sauna trailer. Der er så vidt vides ikke præcedens for at skulle søge byggetilladelse til en mobilsauna på trods af at der er rigtigt mange af dem rundt om i Danmark.
Her fremgår det fks fra KBH at almindelig parkering af saunaen, når den ikke er i brug, skal følge de normale parkeringsvedtægter.
Kommunerne kan stadig i en lokal bekendtgørelse fastsætte regler for standsning og parkering med fx trailer eller campingvogn. Den skal ligge centralt på kommunens hjemmeside og samtidig offentliggøres på én samlet hjemmeside. Så vidt vi har kunnet se har kommunen kun lavet en særregel om parkering langs rabat og ikke om trailer. Men vi afventer og er helt sikre på kommunen vil hjælpe os med at finde den helt rigtige løsning.
Vi vil naturligvis også gerne have en mere permanent løsning, så vi slipper for at flytte saunaen rundt hele tiden. Vi har i sjov talt om at sætte den i forlængelse af alle de andre trailere og hestekøretøjer der står parkeret på Classensvej…for kommunen har sagt at det i følge politivedtægterne er helt lovligt. Blink …)

Samtidig er projektet udsprunget af en meget fin potentialeplan der er udviklet af Visit Nordsjælland der handler om Liselejes udvikling som international turistdestination på Den Danske Riviera. Planen er udviklet som del af et fælles projekt, der skal udvikle og markedsføre det særlige liv i badebyerne, og gentænke den klassiske badeferie, og udvikle stedbundne turistkoncepter i danske kystferiebyer. “byen skal satse på oplevelser, der er i øjenhøjde, nære og nede i tempo – også udenfor sæsonen. Tænk i nære oplevelser, hvor dialog og samvær er i fokus. Den varierede og rige natur skal danne ramme om aktiviteter for alle, Udvikl loyale og stedspecifikke oplevelser.”