Sauna


Link til booking for medlemmer:

https://www.supersaas.dk/schedule/klassiskbadeby_Liseleje/Sauna

Normalt må medlemmer medbringe engangsgæster, det koster 40 kr på mobile pay på 93012. (Ved mere end 2-3 besøg ser vi gerne at du støtter med et medlemsskab)

Referat af saunamøde 6/10 2020
Pia, Birgit, Anouscha

Referat:

1. Sauna opstart evalueret. Det fungerede ikke så godt med hold, folk melder til uden at komme og omvendt. Vi overgår igen til glidende besøg uden tilmelding og opfordrer folk til ikke alle at komme samme tid.
Beslutning: Max 6 personer i saunaen ad gangen.

2. Hygiejne og rengøring:
Undersøgelser har vist at C.19 dræbes ved 54 grader 20 min. Og 65 grader 5 min. Vi bestræber os på at holde god varme på. Der laves et ophæng med aftalen for brug i saunaen.

Beslutning:
a. Ingen adgang hvis man hoster nyser, eller har symptomer på forkølelse.
b. Sid på håndklæde og rør ikke bænk med hænderne.
c. Bær maske hvis det gør dig tryg.
d. Dæk dig anstændigt til.
e. Sidste mand:
Vask bænke med probat sæbe. Sprit håndtag. Tøm spand og sæt på fliserne.
Luk askeskuffen. Lås døren.
f. Før Optænding. Askeskuffen tømmes i skraldespanden. Askeskuffen må ikke tømmes efter en optænding, men tømmes først næste dag, ved første optænding

3. Birgit og Pia J. overtager ansvaret for den daglige drift af sauna.
Birgit tlf 40332084 Pia tlf. 30267653Alice har ansvar for udlejning, mm. Tlf. 26246573

4. Birgit og Pia tænder fast op hver weekend, til 1 november, kl. 7.30 efter 1 november kl. 8.00 og til marts 7.30 igen. SMS kæden er ikke mere nødvendig.

5. Alle skal have en nøgle med nummer på, så de kan låse. Vi har kun ansvarlige brugere, så alle kan forlænge den faste saunatid, uden forudgående aftale. Sidste mand låser.

6. Medlemmer af Klassisk badeby kan leje saunaen en enkelt gang for 250 kr.

7. Medlemmer af Klassisk badeby kan for et tillæg på 350 kr. blive årsmedlem af saunaklubben

8. Saunaen kan benyttes mellem 1 .september og 15 maj.

9. Alle Saunamedlemmer må i Coronatiden tænde op, efter kl. 10.00. Tjek dog om den evt skulle være lejet ud. (Udlejet den 25/10 20, kl. 9.00)

10. Skriv gerne på facebookgruppen ”Liseleje – klassiskbadeby” hvornår du tænder op, hvis andre medlemmer må joine ind.

11. Ved meget dårligt vejr. Tjek facebook ”Liseleje – hvad sker der”. Pia skriver hvis der er aflysning.

12. Brænde: Pia får 10 sække ned til sig. Der købes brænde, sæbe og sprit efter behov. Regningen skal til Kirsten Hauge, tlf 20450149

13. Alle må gerne bidrage med brænde.

14. Faste optændere betaler kun for medlemskab af Klassisk Badeby.

15. Vikarer til optænding. Jane 30589967, Pia A. 61452011 Alice 26246573

16. Der undersøges mulighed for dobbelt ovn. El eller infrarød.

Anouschka

Du kan betale dit medlemskab på mobile pay 93012, eller sende en SMS til 22505252, så sender vi en faktura. Husk at skrive dit tlf nr og mail i tekstfeltet da foreningsmobilepay skjuler dit nummer, og vi ellers ikke kan se hvem der har betalt.

Du får en nøgle første gang du selv tilbyder at fyre op. Den første gang mødes vi en time før (det er ca den tid det tager at fyre saunaen op) og her får du mere instruktion.

Vil du gerne reservere saunaen til et privat arrangement? Medlemmer af foreningen kan leje saunaen. Det koster 250 kr for to timer. Man har selv brænde med, ellers kan det tilkøbes for 50kr.

Lidt historie fra dengang sauna kom til Liseleje

Efter længe venten er saunaen landet fra Lithauen. En stor opgave da vi fredag eftermiddag fik at vide at den skulle tages ned fra lastbilen om søndagen og med en gaffeltruck. Heldigvis var Søren og Tommi fra Hundested havn på pletten til at hjælpe.

I den kommede uge er der bestilt tid til at få den omregistreret. Det er ikke helt nemt da saunaen skal løftes af traileren først…Men det lykkes selvfølgelig ogsåNæste opgave bliver at få kommunen i spil. Vi har fået den overraskelse at de gerne vil have, at vi skal søge en bygge tilladelse. Det lyder jo lidt morsomt eftersom saunaen står på en indregistreret trailer. Vi tænker at når den kommer til at stå parkeret mange flere forskellige steder, bliver det ret omstændeligt. Loven skal jo holdes, så skal der søges byggetilladelse må vi nødvendigvis gøre det, men måske kunne det så blive som en mere permanent ansøgning til en fast sauna uden trailer, fx ved turistkontoret og toiletterne eller ved ishuset.Som det er nu er aftalen med Miljøstyrelsen at vi kan lave midlertidig parkering på deres P plads, med mulighed for at flytte saunaen mellem de de to parkeringspladser på stranden ved Lisehøjvej, samt helt ned på stranden ved særlige arrangementer, men med primær parkering på P pladsen ved Classensvej mellem 1. september og 15. maj. Den skal naturligvis også udlejes til polterabend mv så vi kan få lidt af pengene hjem igen. Den er således ikke planlagt til at stå fast og den skal kun bruges til kortvarig forbigående anvendelse, og pånær nogle enkelte “popop” arrangementer kun i vinterhalvåret. Men for at gøre det hele lidt lettere, ville det være dejligt hvis endnu flere af jer der bor ud til stranden vil have den at stå i kortere perioder, så den kan flyttes lidt rundt uden besvær.

Vi har naturligvis på forhånd informeret hvad andre har gjort, som har købt en lignende sauna trailer. Der er så vidt vides ikke præcedens for at skulle søge byggetilladelse til en mobilsauna på trods af at der er rigtigt mange af dem rundt om i Danmark.
Her fremgår det fks fra KBH at almindelig parkering af saunaen, når den ikke er i brug, skal følge de normale parkeringsvedtægter.
Kommunerne kan stadig i en lokal bekendtgørelse fastsætte regler for standsning og parkering med fx trailer eller campingvogn. Den skal ligge centralt på kommunens hjemmeside og samtidig offentliggøres på én samlet hjemmeside. Så vidt vi har kunnet se har kommunen kun lavet en særregel om parkering langs rabat og ikke om trailer. Men vi afventer og er helt sikre på kommunen vil hjælpe os med at finde den helt rigtige løsning.
Vi vil naturligvis også gerne have en mere permanent løsning, så vi slipper for at flytte saunaen rundt hele tiden. Vi har i sjov talt om at sætte den i forlængelse af alle de andre trailere og hestekøretøjer der står parkeret på Classensvej…for kommunen har sagt at det i følge politivedtægterne er helt lovligt. Blink …)

Samtidig er projektet udsprunget af en meget fin potentialeplan der er udviklet af Visit Nordsjælland der handler om Liselejes udvikling som international turistdestination på Den Danske Riviera. Planen er udviklet som del af et fælles projekt, der skal udvikle og markedsføre det særlige liv i badebyerne, og gentænke den klassiske badeferie, og udvikle stedbundne turistkoncepter i danske kystferiebyer. “byen skal satse på oplevelser, der er i øjenhøjde, nære og nede i tempo – også udenfor sæsonen. Tænk i nære oplevelser, hvor dialog og samvær er i fokus. Den varierede og rige natur skal danne ramme om aktiviteter for alle, Udvikl loyale og stedspecifikke oplevelser.”